KLAUZULA INFORMACYJNA

Zmiana polityki prywatności

Drogi Użytkowniku,

Chcielibyśmy poinformować, że zaktualizowaliśmy Politykę prywatności naszego Serwisu. W poniższym dokumencie wyjaśniamy w sposób przejrzysty i bezpośredni jakie informacje zbieramy i dlaczego to robimy.

Administratorem danych osobowych Użytkowników Serwisu Urzędu Miejskiego w Obornikach Śląskich zwanego dalej Serwisem jest:
Burmistrz Obornik Śląskich,
z siedzibą  w Obornikach Śląskich przy ul. Trzebnickiej 1.

Zaufani partnerzy:

Administrator – Burmistrz wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można się skontaktować poprzez email iod@oborniki-slaskie.pl, lub pisemnie na adres siedziby administratora. Z inspektorem ochrony danych osobowych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z  praw związanych z przetwarzaniem.

Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do jego danych, prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych oraz prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych

a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

• przy informacjach na temat bieżącej sesji przeglądania.
  • mierzenie ruchu użytkownika na stronach za pomocą statystyk,
  • zapamiętywanie rozmiaru czcionki,

Close GDPR info
czwartek, 02 lipca 2020

Wersja tekstowa

Biuletyn Informacji Publicznej

Oborniki Śląskie

e-urzad

Wybierz wersję językową:

Pokażlanguage selection

RSSFacebookYouTube

Newsletter Pokaż newsltter block

Wybierz kategorię wiadomości, które chcesz otrzymywać:

Kalendarz wydarzeń
p w ś c p s n

SPRAWOZDANIE ZA 2013 ROK

1) Wsparcie finansowe na tworzenie lokali socjalnych w Gminie Oborniki Śląskie z Banku Gospodarstwa Krajowego:
- dotacja: 380 993,18 zł
- całkowita wartość projektu: 1 269 977,29 zł
- projekt został zakończony i rozliczony,
- środku wpłynęły na konto gminy w 2013 roku.

2) „Remont świetlicy w Zajączkowie na Centrum Aktywności Społecznej” z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 z działania odnowa i rozwój wsi:
- dotacja 65 207,00 zł ,
- całkowita wartość projektu: 106941,10 zł,
- projekt został zakończony i rozliczony,
- środku wpłynęły na konto gminy w marcu 2014 roku.

3) "Budowa Centrum Dydaktyczno - Kulturalnego we Wsi Uraz" – projekt partnerski ze Stowarzyszeniem OSP Uraz, z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 z działania odnowa i rozwój wsi:
- kwota dotacji – 500 000,00 zł.
- całkowita wartość projektu: 879039,19 zł,
- projekt w trakcie realizacji,
- gmina zapewnia wkład własny w formie zlecenia oraz pożyczkę w wysokości 500 000 zł

4) "Każdy jest kowalem własnego losu" - wyposażenie świetlicy w Kowalach – Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej z programu „Świetlica, Praca i Staż ”
- kwota dofinansowania: 38 649,24 zł.
- całkowita wartość zadania: 57 609,11 zł
- zadanie zostało zakończone i rozliczone.

5) „Edukacja ekologiczna – segregujemy odpady w gminie Oborniki Śląskie” - projekt z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej we Wrocławiu:
– dotacja w wysokości: 15 709,02 zł,
- całkowita wartość zadania: 19 546,13 zł,
- zadanie zostało zakończone i rozliczone.

6) „Stworzenie miejsc rekreacji w miejscowościach w Gminie Oborniki Śląskie, które przystąpiły do Programu Odnowy Dolnośląskiej Wsi” - budowa placów zabaw w 9 miejscowościach – projekt z  Odnowy Dolnośląskiej Wsi:
- dotacja w wysokości: 26 479,00 zł
- całkowita wartość zadania: 56155,35 zł
- zadanie zostało zakończone i rozliczone.

7) "Zagospodarowanie parku przy ul. Lipowej w Obornikach Śląskich" z PROW 2007-2013, działanie małe projekty:
- dotacja 25000,00 zł,
- całkowita wartość zadania: 36 900,00 zł,
- zadanie zostało zakończone i rozliczone,
- środku wpłynęły na konto gminy w 2013 roku.

8) "Budowa siłowni zewnętrznej w Osoli" dotacja 25000,00 zł z PROW 2007-2013 – projekt partnerski ze SSW OKOLICE,
- gmina zapewniła wkład własny do projektu oraz pożyczkę w wysokości 25000,00 zł.
- zadanie zostało zakończone i rozliczone, środki zostały zwrócone.

9) „Zielone skwery w Pęgowie”, dotacja 43 000,00 zł z PROW 2007-2013 – projekt partnerski ze Stowarzyszeniem Rozwoju Pęgowa:
- gmina zapewniła pożyczkę w wysokości 30000,00zł
- całkowita wartość zadania:
- zadanie zostało zakończone i rozliczone.

10) "Dni Obornik Śląskich 2013: dotacja 25000,00 zł z PROW 2007-2013 – projekt partnerski z Stowarzyszeniem ATENA,
- gmina zapewniła wkład własny i pożyczkę,
-zadanie zostało zakończone i rozliczone.

11) „Leśne szlaki rowerowe w Gminie Oborniki Śląskie”, dotacja 25000,00 zł z PROW 2007-2013 – projekt partnerski z Stowarzyszeniem AURA,
- gmina zapewniła wkład własny i pożyczkę,
- zadanie w trakcie realizacji.

12) "Remont świetlicy w Rościsławicach" dotacja 25000,00 zł z PROW 2007-2013 – projekt partnerski ze Stowarzyszeniem Rościsławice „Leśna Oaza”:
- zadanie zostało zakończone i rozliczone.

13) "Wyposażenie świetlicy w Jarach" dotacja 25000,00 zł z PROW 2007-2013 – projekt partnerski ze Stowarzyszeniem Zielone Jary:
- zadanie zostało zakończone i rozliczone.

14) „Budowa Centrum Aktywności Lokalnej w Bagnie” – dotacja 150 000 zł z PROW na lata 2007-2013, działanie odnowa i rozwój wsi:
- całkowita wartość projektu: 331 616,12 zł
- projekt nie rozpoczęty (wniosek został złożony w 2013 roku).

15) "Dni Obornik Śląskich 2014" dotacja 25000,00 zł z PROW 2007-2013, działanie małe projekty:
- projekt zakończony (wniosek został złożony w 2013 roku),
- dotacja 25 000 zł.

16) „Centrum Sportowo – Edukacyjno – Rekreacyjne”: dotacja 50 000,00 zł z PROW 2007-2013, działanie małe projekty – projekt partnerski ze Stowarzyszeniem „Lipówka”:
- gmina zapewni wkład własny i pożyczkę,
- zadanie zostało rozpoczęte.

17)    „Stworzenie zakątka aktywnego wypoczynku w Obornikach Śląskich” – dotacja 28 818,76 zł z PROW 2007-2013, działanie małe projekty:
- całkowita wartość projektu: 43 878,62 zł,
- dotacja 28 000 zł,
- zadanie w trakcie realizacji (wniosek został złożony w 2013 roku).

18) „Centrum Smaku i Tradycji w Morzęcinie Małym” – dotacja 50 000,00 zł z PROW 2007-2013, działanie małe projekty – projekt partnerski ze Stowarzyszeniem Koniczyna:
- gmina zapewni wkład własny i pożyczkę,
- zadanie nie zostało rozpoczęte.

19) „Obornickie Konsultacje Społeczne” – projekt partnerski z Fundacją Wspierania Rozwoju Lokalnego „Moja Przestrzeń” z POKL 2007-2013:
- projekt w trakcie realizacji.
- kwota dotacji w 2013 roku: 12 000,00 zł.

20)„Edukacja jest najważniejsza w Gminie Oborniki Śląskie” – projekt partnerski z Fundacją Żaczek na rzecz SP nr 2 w Obornikach Śląskich -  dotacja 45 000 zł z POKL 2007-2013:
- projekt w trakcie realizacji (wniosek został złożony w 2013 roku).

21)„Edukacja – klucz do rozwoju w Gminie Oborniki Śląskie” – projekt partnerski z Fundacją Żaczek na rzecz SP nr 2 w Obornikach Śląskich -  dotacja 39 000 zł z POKL 2007-2013:
- projekt w trakcie realizacji (wniosek został złożony w 2013 roku).

22) Projekt systemowy z PO KL 2007-2013 pt.: „Edukacja – najlepszy start w przyszłość w Gminie Oborniki Śląskie”. Projekt realizowany jest w Szkołach Podstawowych w Osolinie, Urazie, Pęgowie i w Obornikach Śląskich:
- projekt zakończony w lipcu 2013 roku.
- dotacja w 2013 roku: 47 328,00 zł.

23) W ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007-2013 realizowane jest od października 2011 roku zadanie: „Rewitalizacja zabytkowego obiektu Podzamcze w Obornikach Śląskich”.
- projekt zakończony, w trakcie rozliczania.
- dotacja w 2013 roku: 278 162,68 zł.

24) Z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 w ramach konkursu: Podstawowe usługi dla gospodarki i ludności wiejskiej realizowany był projekt pn. „Budowa targowiska stałego „Mój Rynek” w Obornikach Śląskich” – realizacja w 2013 roku, kwota dofinansowania 1000000,00 zł
- projekt zakończony.

25) Z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 z Małych Projektów: „Zagospodarowanie turystyczne parku przy ul. Trzebnickiej w Obornikach Śląskich”
Dotacja w wysokości 23304,95 zł w 2013 roku.

26) Budowa placu zabaw w Pęgowie z programu "Radosna Szkoła":
- dotacja 57 500,00 zł (wniosek został złożony w 2013 roku).
- całkowita wartość projektu: 115 000,00
- projekt będzie realizowany w 2014 roku.

27) "Czysta woda w gminie Oborniki Śląskie" - projekt realizowany z Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko: (wniosek został złożony w 2013 roku).
- projekt będzie realizowany w 2014-15 roku.

28) "Zdrowa i bezpieczna Gmina Oborniki Śląskie" - Program usuwania wyrobów zawierających azbest z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Obornikach Śląskich: (wniosek został złożony w 2013 roku).
- dotacja w wysokości: 67 687,24 zł,
- całkowita wartość projektu: 79632,40,
- projekt będzie realizowany w 2014 roku.

29) Projekt partnerski z Gminą Prusice z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki pn: „Rozwój e-urzędów w 8 JST województwa dolnośląskiego”: (wniosek został złożony w 2013 roku).
- dotacja: 218 097,82 PLN,
- projekt rozpoczęty.

30)„Remont ulicy Kasztanowej w Obornikach Śląskich”  - Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych: (wniosek został złożony w 2013 roku).
- realizacja w 2014 roku,
- dotacja w wysokości: 632 884,18 zł.

31) „Budowa przyobiektowej oczyszczalni ścieków dla kompleksu obiektów szkolnych w Pęgowie”
– wniosek złożony w ramach działania „Podstawowe usługi dla gospodarki i ludności wiejskiej” objętego PROW na lata 2007-2013 (wniosek został złożony w 2013 roku).
- kwota dotacji: 95625,00 zł

32)„Internet dla wszystkich w Gminie Oborniki Śląskie” - wniosek uzyskał dofinansowanie w ramach działania „Podstawowe usługi dla gospodarki i ludności wiejskiej” objętego PROW na lata 2007-2013
– realizacja w 2014 roku (wniosek złożony w 2013 roku).
- kwota dotacji: 189813,32 zł.

33) Inwestycja: „Remont świetlicy w Jarach na Centrum Ekologiczno – Informacyjne” ze środków z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich PROW 2007-2013.
- Kwota operacji – 648 455,85 zł.
- Kwota dofinansowania – 224 042,02,00 zł.
- Zadanie zostało zakończone w sierpniu 2012 roku, refundacja poniesionych środków nastąpiła w  2013 roku.

34) „Dni Obornik Śląskich 2011” w ramach Małych Projektów z PROW 2007-2013:
- Całkowita kwota zadania – 37 405,89 zł,
- Dofinansowanie – 20 000,00 zł.
- Refundacja poniesionych środków została zrealizowana w 2013 roku.

35) Z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 w ramach konkursu: Podstawowe usługi dla gospodarki i ludności wiejskiej: „Budowa magistrali wodociągowej Brzeźno – Osolin – etap II: kontenerowa pompownia wody oraz agregat prądotwórczy w kontenerze” – zadanie zakończone.
- Kwota całkowita zadania: 421 080,29
- Dofinansowanie w 2013 roku: 171 170,85 zł

36) Projekt systemowy pt.: „Akademia Aktywności Społecznej” z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013. Projekt GOPS-u.
- Dotacja w wysokości: 198645,00 zł.

Opracowanie:
Katarzyna Jarczewska